Over ons

Terwijl data steeds meer van de wereld voortdrijft, zijn wij bij Landscape gedreven om transparante, uitlegbare en op mensen gefocuste AI-oplossingen te bouwen.

Onze visie

Onze waarden

Wat kun je verwachten

Onze visie: Data Science speciaal voor mensen

Toekomstperspectief

Wij zien een toekomst voor ons waar werk gericht is op mensen, en geen enkele baan slechts routine is. Dit leidt naar een samenleving die creativiteit en persoonlijke aandacht promoot en bevordert.

De kansen voor Data Science, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning hebben nu al een grote impact op ons leven en de economie. Een groeiende rol voor data in (bedrijfs)processen en razendsnelle technologische ontwikkelingen zullen deze trend alleen maar versnellen. Maar met meer impact ontstaat ook meer risico, zeker wanneer data-gedreven keuzes niet langer door mensen kunnen worden geverifieerd of achterhaald.

Een sterk data-gedreven toekomst zou iets goeds moeten zijn. Echter...

arrow_forward
Automatisering en AI moeten de mensheid dienen.Lees meer...

We moeten optimaliseren voor Mensen

Wijdverspreide gegevensverzameling (op het web, in fabrieken, in het dagelijks leven) is in combinatie met Machine Learning zeer, zeer krachtig gereedschap. Maar het voelt soms alsof data de nieuwe olie is. Dit is niet alleen vanwege de waarde, maar omdat het uitgebuit kan worden, kan leiden tot ongelijke verhoudingen en omdat de extractie ervan nadeling kan zijn (denk aan privacyinbreuk).

Wij geloven dat AI en Big Data niet inherent slecht zijn, maar we moeten zeer zorgvuldig zijn in hoe we deze nieuwe 'superpowers' aanwenden. En in plaats dat individuen slechts input zijn voor algoritmes die almaar meer over je willen weten (Google, Facebook, Amazon, Apple, etc.), geloven wij dat AI-toepassingen juist mensen als hun einddoel moeten hebben.

Natuurlijk zal niet elk algoritme er direct op gericht zijn mensen gelukkiger te maken, maar elke taak die we de computer laten uitvoeren zou moeten bijdragen aan dat we allemaal beter af zijn.

De Europese Commissie is het met ons eens.

arrow_forward
Beslissingen moeten altijd transparant en betrouwbaar zijn.Lees meer...

De noodzaak van Explainable AI

Veel geautomatiseerde beslissingen en AI-oplossingen worden zogenoemde 'black-box' machines en dan kan zeer gevaarlijk zijn.

Black-box modellen brengen aanzienlijke risico's met zich mee. Een computer die je antwoorden geeft, maar niet kan vertellen waarom het die beslissing neemt kan discrimineren, dehumaniseren en het gewoon fout hebben, zonder voldoende manieren om dat te detecteren voor er dingen mis gaan. Dit is al meer dan eens gebeurd, met zeer beangstigende resultaten.

Explainable AI heeft als doel om AI oplossingen te generen die hun beslissingsproces kunnen laten zien en die 'by design' transparante keuzes maken. In tegenstelling tot een black-box model heeft een Explainable AI alle eventuele vooroordelen tentoongespreid. Zo kunnen problemen veel sneller gesignaleerd en verholpen worden.

Terug naar bovenchevron_right

Onze waarden

Wij willen graag bijdragen aan onze ideale toekomst. Landscape is opgericht op basis van drie fundamentele waarden die de leidraad vormen voor al onze beslissingen.

1Wij vertellen het eerlijke verhaal over AI.

Van uitleggen wat Big Data, AI en Machine Learning precies inhouden, tot volledige eerlijkheid over wat ze daadwerkelijk kunnen bereiken. AI is niet voor iedereen even geschikt, en niet elk probleem vereist een zelflerend algoritme als oplossing. Wij leren anderen waar data wel impact kan hebben en trainen iedereen die onze tools wil leren begrijpen. Geen hypes, gewoon de waarheid.

Leer van onskeyboard_arrow_right

2We maken transparante en begrijpelijke modellen en oplossingen.

Wij zijn experts op het gebied van Explainable AI en werken hard om in de voorhoede van de industrie te blijven. Met goede reden:

Explainable AI stelt ons in staat om elke beslissing te inspecteren en reconstrueren. Het zorgt voor eerlijke modellen, die hun redeneringen aan ons openbaren. Fouten corrigeren en hun resultaten verbeteren is daarom makkelijker en sneller.

Onze oplossingenkeyboard_arrow_right

3We lossen de juiste problemen op.

Geen enkele oplossing bestaat op zichzelf en het succes van een (AI-)oplossing hangt af van hoe goed het de onderliggende problemen kan oplossen. Te vaak worden Data Science en AI – waarschijnlijk vanwege de hype eromheen – ingezet waar het uiteindelijk geen blijvende impact heeft. Daarom willen we bij Landscape de uitdagingen van onze klanten goed begrijpen en alleen data-gedreven oplossingen implementeren wanneer er een sluitende business case is.

Als onafhankelijk bureau hebben we geleerd om de juiste vragen te stellen, om prioriteiten boven water te krijgen, en wat de vereisten zijn voor succesvolle inbedding van oplossingen in organisaties. Vaak komt dat neer op klein beginnen, oplossingen geleidelijk aan groter maken en altijd doorgaan tot en met de implementatie. (Want wat heb je anders daadwerkelijk bereikt?)

Hoe we helpen met strategiekeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right

Dit zijn wij

Wat kun je van ons verwachten wanneer we samen aan een project werken?

Doortastend en nieuwsgierig

Wij leveren de beste resultaten als we precies begrijpen wat jij nodig hebt, dus we doen ons best om jouw problemen te doorgronden voor we ze aanpakken. We willen de onderliggende processen begrijpen voor we oplossingen aandragen, en zullen vaak vragen... 'Waarom?'

Brede visies en duurzame voorstellen

We willen langdurige en betekenisvolle relaties aangaan met diegenen die van onze diensten gebruik maken. Terwijl onze focus altijd ligt op onze huidige gezamenlijke projecten, zullen de oplossingen die we aandragen altijd rekening houden met de organisatie als geheel.

Open en nuchter

We communiceren eerlijk over wat realistische verwachtingen zijn en wat we rederlijkerwijs kunnen bereiken. We willen dat onze klanten begrijpen hoe we waarde voor hen creeëren: we laten zien hoe onze modellen werken en hoe die de data gebruiken. We nodigen je uit om betrokken te zijn en geven regelmatig updates.

Eerlijk en onafhankelijk

Wij ontzenuwen hypes, in plaats van ze te proberen te verkopen. We geloven dat (AI-)oplossingen helder en uitlegbaar moeten zijn, maar vooral ook realistisch. Ons advies zal misschien niet altijd zijn wat je wil horen, maar we zullen zeggen waar het op staat en altijd eerlijk zijn.

Ontspannen en informeel

Wij hechten aan aangename, persoonlijke communicatie en een ontspannen werkomgeving waar iedereen als gelijke wordt behandeld. Zo hebben we de ruimte om creatieve oplossingen te verzinnen en discussies effectief en onomwonden te voeren. :)

Terug naar bovenchevron_right