Over ons

Wij zijn Landscape: een kleine organisatie met een groot hart voor data. Sinds 2014 helpen wij anderen met het op een waardevolle manier inzetten van data en AI in hun organisatie.

Onze visie

De mens in zijn element door data en AI

Wij geloven dat data science en kunstmatige intelligentie heel veel waarde kunnen leveren voor de mens. Door de mens te ondersteunen en niet te vervangen. Door tijd en energie vrij te maken zodat de mens kan focussen op dat waar ze echt goed in zijn. Door duurzame oplossingen te bouwen en geen 'speeltjes'.

Hoe bereiken we dat? Volgens deze waarden:

Onze waarden

Data en AI op een waardevolle manier inzetten, kan je volgens ons alleen doen als je eerlijk blijft, weet wat je aan het doen bent en de mens altijd centraal zet.

Het volgende kun je ons dus aan houden:

1We zijn eerlijk over AI

AI is een hype. Volledig terecht, want je kunt er prachtige dingen mee. Maar… dat geldt niet voor iedere organisatie of situatie. Soms is AI niet de juiste oplossing. Bij Landscape vertellen we altijd het volledige, eerlijke verhaal. We zetten AI alleen in als we in de toepassing geloven.

Leer van onskeyboard_arrow_right

2We zetten data en AI verantwoord in

AI is een tool (en geen doel). En net als iedere andere tool, kun je die op verschillende manieren inzetten. Wij voelen een sterke verantwoordelijkheid om AI op de juiste manier in te zetten. Dit zijn onze drie gouden regels:

  • De beslissingen van een model zijn uitlegbaar.
  • Er wordt rekening houden met de impact op de organisatie en gebruikers. Bij het ontwikkelen van oplossingen staat de gebruiker centraal.
  • We gaan veilig met data om. We gebruiken verschillende methoden als pseudonimisatie, anonimisatie en federated learning, waarbij we de letter en de geest van de AVG volgen.

Onze oplossingenkeyboard_arrow_right

3We kijken verder dan de techniek

Bij het implementeren van AI gaat het nooit om alleen de techniek. Het ontwikkelen ervan is één, maar als het niet gebruikt wordt, is dat zonde van de investering. Daartoe is het belangrijk dat je rekening houdt met meerdere randvoorwaarden, van mens en kennis tot governance. Door jarenlange ervaring met een breed scala aan projecten in verschillende sectoren, weten we waar je op moet letten en hier helpen we je graag bij.

Hoe we helpen met strategiekeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right
De mensen achter de AI

Ons team

Niet alleen moeten data- en AI-oplossingen gericht zijn op mensen, ze worden ook nog eens gemaakt door mensen! We introduceren je dan ook graag aan die van ons!

Erwin
Avalon
Frederique
Jacob
Swier
Thomas
Valentin
Fabian
Terug naar bovenchevron_right