Ons eerdere werk
in de industrie

Door de jaren heen hebben wij gewerkt met veel verschillende typen organisaties. De overeenkomst? De wens om beter en slimmer hun werk te kunnen doen. Met data, machine learning en AI.

Lees hier hoe wij organisaties in de industrie hielpen!

Lees verder!keyboard_arrow_rightTerug naar alle projectenkeyboard_arrow_right

Operatoren en experts ondersteunen met AI

wallpaper
AI in de Industrie

Processen optimaliseren en verduurzamen

Als het gaat om industrie en AI, denkt men al snel aan robots. Maar dat is zeker niet de enige manier waarop je AI in kunt zetten in de industrie. Het kan ook ingezet worden om (natuurlijke) processen beter te begrijpen of juist te optimaliseren.

Zo kan AI je bijvoorbeeld helpen optimaler je stroom of water te gebruiken, zodat je niet alleen maar gemakkelijker en goedkoper, maar ook duurzamer kunt opereren.

Project
Industrie | Procesoptimalisatie

Een AI een energiecentrale leren aansturen

Voor iedereen geldt: hoe vaker of langer je iets doet, hoe beter je erin wordt. Je maakt verschillende situaties en contexten mee, weet die vervolgens vrij snel te herkennen en leert hoe je daarop moet reageren.

Mensen kunnen dit vrij snel – met minder voorbeelden leren. Maar patronen herkennen zijn computers weer beter in. Zeker als het om veel variabelen gaat.

Voor het besturen van een energiecentrale geldt dit net zo. We weten inmiddels goed wat er hoe moet gebeuren, maar kunnen we misschien nóg beter de energie beheren? Kunnen we nóg eerder aan zien komen wanneer er iets fout gaat? Kunnen we onze operatie duurzamer doen? En kan een AI dit ontdekken?

Met Digital Twins en Reinforcement Learning

Bingo! Hypewoordstempelkaart vol.

Maar het ís wel zo. Samen met EKu.SIM – die Digital Twins ontwikkelt voor kritieke infrastructuren – zijn we aan het uitzoeken hoe we door een AI 'vrij' te trainen met vele simulaties nóg beter kunnen worden in het besturen van energiecentrales. Kleine verbeteringen kunnen in deze branche namelijk al grote verschillen maken!

Terug naar bovenchevron_right
Project
Industrie | Inzicht | Predictie

Kostbare mijnoperatie beter beheersen

RAG, ooit Duitslands grootste mijnbouwbedrijf voor steenkool, moet dagelijks tonnen water uit oude mijnschachten pompen om aan veiligheidsregels te voldoen. Het precieze proces waarmee water de mijn instroomt is echter niet goed begrepen. Landscape heeft een model gemaakt van real-world data om die hoeveelheid water maanden van tevoren te voorspellen. Hoeveel water er gepompt zal moeten worden is hiermee ook van tevoren duidelijk, waardoor RAG hun resources beter en efficiënter kan managen!

Lees er alles overkeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right
Project
Industrie | Data Management

Bewaar alleen de data die je nodig hebt

Airborne Oil & Gas, fabrikant van pijpleidingen, wilde sensoren en camera's in hun fabriek gaan inzetten om data over hun productieproces te verzamelen. Deze data kan gebruikt worden om een AI verschillende taken uit te laten voeren en om een Digital Twin te bouwen: een virtuele kopie van het fabrieksproces.

Maar voor zoiets kon gebeuren moesten ze eerst grote hoeveelheden data opslaan die door deze sensoren worden gegenereerd. Ze vroegen ons om vast te stellen hoeveel opslagcapaciteit er nodig zal zijn, welke data dan precies opgeslagen moet worden, en wat daarvoor de optimale methode is.

Lees er alles overkeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right
Project
Selectical | Literatuuronderzoek | NLP | Active Learning

Literatuuronderzoek in 1/3 van de tijd

Onderzoekers die (systematisch) literatuuronderzoek doen, moeten vaak véle duizenden artikelen screenen om die artikelen te vinden die relevant zijn voor hun onderzoek. Daarbij moeten ze grondig zijn, omdat er vaak niets gemist mag worden. Echter zijn van die duizenden papers vaak slechts een paar honderd relevant. Deze selectie handmatig doen kost ontzettend veel nuttige tijd en is simpelweg niet leuk.

Zonder vooraf gelabelde data

Normaal gesproken train je een AI-model op basis van gelabelde data. Op basis van voorbeelden. Maar dat kan in dit geval niet! De uitdaging is namelijk dat gezien elke literatuurstudie anders is, er geen voorbeelden zijn. Dat labelen van die voorbeelden is eigenlijk precies je werk. Maar dat betekent niet dat je dan geen AI kunt trainen!

En toch AI inzetten

Hiervoor hebben we Active Learning gebruikt: een type AI dat leert van menselijke input en zich continu verbetert tijdens het werken. Zo kan de onderzoeker op dezelfde manier aan de slag met hun werk, terwijl de AI meeleert. Op het moment dat de AI zeker genoeg is dat het de juiste patronen heeft opgepikt, neemt deze het labelen van de artikelen over en hoeft de onderzoeker dit alleen nog te valideren of corrigeren. Scheelt een hoop werk!

Lees meer over Selecticalkeyboard_arrow_rightVraag direct een demo aankeyboard_arrow_right
Terug naar bovenchevron_right